Infopisteen TOP 3 -julkaisut

Euroopan komission Suomen-edustuston ja Euroopan parlamentin tiedotustoimiston yhteinen infopiste tarjoaa sisään poikkeavalle asiakkaalle vastauksia kysymyksiin ja käsin kosketeltavaa tietoa Euroopan unionista.

Käsin kosketeltavaa siis siinä määriin, että infopisteestä löytyy useampaa sorttia julkaisuja, jotka avaavat EU-kansalaiselle Euroopan unionia. Maksuttomista julkaisuista löytyy päivitettyä tietoa Euroopan unionin eri instituutioista, politiikoista sekä politiikasta; on julkaisuja budjeteista, maatalouspolitiikasta, karttoja, lastenkirjoja sekä perustietopaketteja.

Tässä on listattuna kolme ehdotonta suosikkia, joita löytyy juuri tällä hetkellä hyllystä! Joten tästä tulee, EU-julkaisujen kolmen kärkikahinat!

Sijalla kolme: Makuja Euroopasta

Vuoden 2013 uutukainen Makuja Euroopasta vie lukijansa makumatkalle Euroopan halki 27 erilaisen reseptin myötä. Teos sisältää kuvallisen reseptin jokaisesta EU-maasta, tosin heinäkuussa liittynyt Kroatia ei ihan vielä ennättänyt mukaan.

Miltä kuulostaisivat tanskalaiset katkarapu-taimen-yrttileivät tai portugalilainen kala-äyriäis-cataplana ja kuinkahan romanialaiset kaalikääryleet eroavat perinteisistä suomalaisista? Kauniisti kuvitettu julkaisu odottaa kotikokkeja infopisteessä!

Sijalla kaksi: 12 oppituntia Euroopasta

Professori Pascal Fontainen kirjoittama kattava mutta napakka opus vuodelta 2010 on edelleen ajankohtainen. Kirjanen tarkastelee Euroopan unioniin liittyviä kysymyksiä asiantuntevasti ja ytimekkäästi.  Viimeisimmässä painoksessa ei kuitenkaan ole huomioitu Kroatian liittymistä EU-jäseneksi heinäkuussa 2013.

Julkaisu vastaa muun muassa kysymyksiin EU:n perimmäisestä tarkoituksesta, sen perustamisen syistä ja pohtii tulevaisuuden haasteita EU:n polulla. Historian lisäksi kirja esittelee EU:n instituutioita ja hallintoa ymmärrettävästi ja selkeästi. Sopii jokaiselle ja jokaiseen kotiin!

Sijalla yksi: Minikirja – Kansalaisten perusoikeuskirja

Tämä pieni mutta niin suuri kirja on ollut suursuosikki yli kymmenen vuoden ajan. Minikokoisessa teoksessa käydään läpi kansalaisten perusoikeudet pikkuruisessa koossa. Jokaisen Action man ja Barbie – kodin lempikirja on ollut suosikki kaikissa ikäluokissa jo pitkään. Kerää kirjaset talteen vaikka jokaisella virallisella kielellä! (toim. huom. kroatian kieli uupuu vielä hetken)

Kansalaisten infopiste on avoinna aamukymmenestä iltapäivän kello puoli viiteen. Kesäperjantaisin infopiste on avoinna iltapäivä neljään. Infopisteen fyysinen osoite on Malminkatu 16, Helsinki.

Reetta Wallén,

Kirjoittaja toimi tietopalvelussa assistenttina heinäkuun 2013.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s